Om idrottsfysiologen
Om idrottsfysiologen

Idrottsfysiologen drivs av mig, Isak Strömberg, som har varit aktiv som idrottsledare i 17 år. Mycket av tränarkarriären har kretsat kring ishockey där jag tränat lag på elitjuniornivå, men jag är även aktiv inom Dalarnas Ishockeyförbund som instruktör/utbildare och fys-ansvarig. Jag är utbildad idrottstränare med fil.kand i humanbiologi med idrottsinriktning vid Högskolan Dalarna. Jag har även genomgått en rad andra tränar- och ledarskapsutbildningar, både inom- och utanför idrottsvärlden.

Cykelintresset väcktes vid liv för drygt åtta år sedan då jag skaffade en MTB för att kunna träna på alla de mil av grusvägar och stigar som dalalandskapet erbjuder. En flytt till Stockholm gjorde att jag hamnade på Cykloteket, där jag var en av initiativtagarna till det som på en säsong blev Sveriges främsta MTB-lag, Cykloteket Racing Team, där jag numera fungerar som tränare. Jag är själv aktiv och har ett SM-brons från lagtempo-tävlingen i Rättvik 2010 som främsta merit på cykeln. På Cykelvasan är min bästa prestation en 33e plats 2012, ca 3min efter segraren.

Jag bygger min ledarfilosofi på ett situationsanpassat ledarskap, där min främsta uppgift är att hela tiden utmana mina adepter att optimera träningen och försöka att förbättra varje detalj. Min ledarstil handlar mycket om att ställa krav på varje adept utifrån dennes bakgrund och förutsättningar. Nyckelord i verksamheten är kompetens, tydlighet och engagemang.